Nederlandse bedrijven

Nederland heeft zich binnen de economische wereld op een fantastische manier in de markt gezet de afgelopen 100 jaar. En dat heeft er onder andere toe geleid dat Nederland een aantal van de grootste bedrijven in de wereld tot zich toe kan kennen. Dit heeft vooral te maken met de fantastische economische groei die ons land ieder jaar doormaakt en de manier waarop Nederlandse bedrijven hier keer op keer op de beste manier op in kunnen spelen. Zo kiezen steeds meer Nederlandse bedrijven ervoor om ook internationaal de markt op te gaan en op deze manier te zorgen voor hoge omzetten die te vergelijken zijn met de economieën van een enkel land.

Dat Nederland een ondernemersgeest heeft dat is al jarenlang bekend. Zo was Nederland het eerste land ter wereld waar ondernemingen werden gestart, waaronder de VOC die vandaag de dag nog erg bekend is. Maar ook op andere vlakken, met nieuwe technologieën, doet Nederland het ontzettend goed in vergelijking met talloze andere landen in Europa en de rest van de wereld. Zo zijn bedrijven als Shell en ING inmiddels in heel de wereld te vinden en bieden deze bedrijven ontzettend veel nieuwe kansen voor Nederlandse bedrijven die zelf ook internationaal de markt op willen gaan.

De grootste Nederlandse bedrijven

Het aantal Nederlandse bedrijven dat internationaal actief is stijgt ieder jaar. En daar zitten een aantal gigantische bedrijven tussen, die op verschillende manieren hebben gezorgd dat Nederland als economische staat op de wereldkaart staat. Dat is ontzettend gunstig voor ons land, want op deze manier kan er worden gezorgd voor een gigantische groei binnen de economie en binnen het aantal banen dat deze bedrijven wereldwijd voor andere Nederlanders kunnen bieden.

Shell Nederland

Iedere Nederlander kent Shell, het grote olieconcern dat inmiddels wereldwijd een aantal hoofdkwartieren heeft. Vanuit Nederland kennen we de naam vooral van de vele tankstations die in ons land staan, maar internationaal staat het vooral bekend als merk dat grote oliedeals sluit en kan zorgen voor een gigantische toestroom van olie en gas in diverse landen. Zo importeert het land onder andere olie en gas uit Afrika, maar start het ook regelmatig nieuwe projecten om gas en olie in afgelegen gebieden te winnen. En dat draagt keer op keer bij aan een gigantische boost in het aandeel Shell, dat inmiddels wereldwijd wordt verhandeld.

Airbus

Als je een keer op vakantie bent geweest dan is de kans groot dat je op dat moment met een Airbus vloog. En ook de komende jaren zal de kans hierop alleen maar groter worden, omdat het bedrijf steeds weer nieuwe toestellen op de markt brengt. Airbus richt zich op de productie van passagiersvliegtuigen, waarbij zij vooral de reismarkt helemaal hebben overwonnen. De laatste jaren richt het bedrijf zich ook steeds meer op de transportmarkt, door onder andere transportvliegtuigen te produceren.

ING

Vrijwel iedere Nederlander heeft ooit een rekening bij de ING gehad of heeft dat nog steeds. En ook in het buitenland heeft een groot aantal consumenten en bedrijven een rekening of lening bij deze bank. Het is een bank die continu bereid is risico’s te nemen om ook in het buitenland een goede naam te krijgen, en dat is draagt jaar na jaar bij aan een gigantische groei binnen de markt van kapitaal.

Ahold

Ahold heeft onder andere met bol.com en Albert Heijn een gigantisch deel van de Nederlandse consumentenmarkt onder beheer, en dat deel groeit ieder jaar verder. Het grote bedrijf biedt inmiddels aan tienduizenden Nederlanders werk en is na een samenwerking met Delhaize nu ook de Belgische markt aan het veroveren. Ahold is net als de andere landen in deze lijst niet bang om risico’s te nemen om het buitenland te veroveren, en deze risico’s betalen zich dan ook keer op keer uit.